Grafmonumenten

Uniek en persoonlijk

Steenhouwerij Th.J.D. Lamers (voorheen bekend onder de naam De Deventer Steenhouwerij) verzorgt al sinds 1868 grafstenen door heel Nederland. Hoofdmoot hierbij is een zo persoonlijk mogelijk gedenkmonument te maken, op een ambachtelijke manier. Wij maken ons grafwerk veelal nog zelf, zodat u tot de laatste stap nog invloed heeft op het eindresultaat. Inmiddels staan onze werken door heel Nederland, allemaal hele persoonlijke, handgemaakte en bijzondere exemplaren. Onze steenhouwerij verzorgt alles in eigen beheer, het ontwerpen, het vervaardigen van de grafstenen en het plaatsen tot aan de nazorg.

n de natuursteenwereld wordt er vandaag de dag veelvuldig kant-en-klaar geïmporteerd uit lage lonen landen, met name op gebied van grafwerk. 95 % van alle graf- en urn-monumenten komen kant – en – klaar uit Azië of China. Hiermee is sinds die hype in de jaren 80 begon, enorm veel kennis van het ambacht steenhouwen verloren gegaan. Zet daar de crisis overheen en het échte vak is op sterven na dood.

Wij vervaardigen vrijwel alles nog zelf.  Zowel graf- en zeker het bouwwerk wordt in eigen land en door eigen hand gemaakt. Hiermee worden misstanden in het buitenland voorkomen, wordt het maken van natuursteen producten verduurzaamt en blijft het echte ambacht bestaan. Er zijn ook andere voordelen, want bij het produceren van de grafmonumenten mogen de families zelf de vormen optekenen, aanwezig zijn bij productie en zelfs een handje helpen indien mogelijk.  Toch werkt de steenhouwerij tegen concurrerende prijzen in vergelijking met bedrijven die wél kant-en-klaar importeren.

Neem gerust een kijkje op onze website of laat uw informeren door onze collega´s over de mogelijkheden op het gebied van graf en urnstenen.

Resin urn little heart As creations

Graf en urnstenen

Zowel binnen als buiten zijn enkele modellen grafstenen en urnstenen te zien, al kunnen wij onmogelijk voor ieders smaak onze tuin inrichten. Door middel van fotoboeken, tekeningen en materiaal monsters komen we dan een heel eind. Indien gewenst kunt u ook betrokken worden bij de productie van het monument. Zo mag u aanwezig zijn bij productie, of mag u zelf de letters aanbrengen. Dikwijls biedt de steenhouwerij dus ook ruimte voor het rouw-proces, waarin Irma u liefdevol zal begeleiden. Binnen 1 week na het gesprek ontvangt u kosteloos een tijdelijke steen van 35x35cm voor op het graf. Deze steen is gemaakt van Belgisch Hardsteen met gegraveerde letters en mag u nadien mee naar huis nemen.

Glazen vlinder urn

Tweedekans stenen

Sinds 2017 biedt de steenhouwerij de mogelijkheid tot hergebruik van grafmonumenten. Wilt u een steen doneren? Klik hier

Een tweede-kans-steen is een hergebruikte steen. Deze monumenten zijn gedoneerd door families waarvan de grafrechten zijn verlopen. In plaats van de steen te laten vernietigen door de gemeente/ begraafplaats krijgt de steen een nieuw leven en wordt deze ter beschikking gesteld voor families die financieel minder daadkrachtig zijn. Hierbij valt te denken aan mensen in de bijstand, of andere financiële problemen. Wij hebben verschillende modellen staan en what you see is what you get. De monumenten worden voor een all-in prijs geleverd.

Maatwerk

Bij ons vindt u een warme ruimte waar u zich snel op het gemak voelt met een lekker bakje troost uit oma’s ouderwetse kopjes. Onze showroom straalt huiselijkheid uit en de benadering van Irma Lamers (Schreurs) wordt veelal empathisch, warm en betrokken genoemd. Er is ruimte voor een lach en een traan en wij bieden u een luisterend oor wanneer u dit nodig heeft.

Tijdens het gesprek vormt Irma met de nabestaanden samen een gedenkmonument en probeert hierbij altijd af te wijken van de standaard. Immers, is elk mens niet uniek? Zou een steen dat ook niet moeten zijn? Er is zoveel meer mogelijk dan dat er vaak gedacht of gekozen wordt.

Winkelmand

× Reageer via Whatsapp