VEEL GESTELDE VRAGEN

In onderstaand overzicht vindt u antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons.

Wat gebeurt er na de crematie met de as?

Na een crematie wordt de oven geruimd en as verzameld door een medewerker van het crematorium. Daarna vindt verpulvering plaats in een cremulator, ook wel asmolen genoemd. Het is een machine die de crematie resten fijner maalt. Zodat het kan worden verstrooit of in een urn kan worden geplaatst. De fijngemaakte as wordt in een as bus of strooikoker gedaan, waarna de as een maand( de wettelijke bezinningsperiode) in een algemene nis van het crematorium zal blijven.

In die tijd kunnen nabestaanden een beslissing nemen over de asbestemming.

Na een maand kan de as worden opgehaald bij het crematorium.

Wanneer kan ik de as ophalen?

Wanneer uw dierbare is overleden en gecremeerd, mag u na dertig dagen de crematie as bij het crematorium ophalen. In die dertig dagen, de wettelijke bezinningsperiode, kunt u bedenken wat u met de as wilt doen. Hier mag u natuurlijk ook langer over nadenken. 

Maak van te voren een afspraak met het crematorium wanneer u de as wilt komen ophalen. Dan heeft u een termijn waar u naar uit kan kijken.

Hoeveel inhoud moet mijn urn of as-sieraad hebben?

Als je alle as van 1 persoon in 1 urn wilt doen,heb je een urn van tenminste 3 liter nodig. Voor het vullen van een as-sieraad kan dat wisselen van een theelepelpuntje tot twee theelepeltjes as. As-sieraden en urnen zijn over het algemeen vrij gemakkelijk zelf te vullen.  Uitvaartwinkel vult de bij ons gekochte urnen voor u. U kunt daarvoor een afspraak maken in onze shwowroom in Deventer. Voor onze as-sieraden kunt u ook 2 theelepeltjes crematie-as aangetekend opsturen  en vullen wij het gewenste as-sieraad voor u.

Daarna wordt het gedenksieraad, met de overgebleven as, aangetekend aan u geretourneerd.

Hoeveel as blijft er over na een crematie van uw huisdier?

Dieren urnen

Gewicht

Inhoud

tot 1 kilo

0.15 liter

tot 8 kilo

0.5 liter

tot 12 kilo

1.0 liter

tot 20 kilo

1.5 liter

tot 40 kilo

2.0 liter

tot 60 kilo

3.0 liter

> 60 kilo

4.0 liter +

 
Wat moet ik doen bij een beschadiging?

Als de bestelling bij u beschadigd aankomt, willen wij u vragen binnen 24 uur contact met ons op te nemen. Ook raden wij u aan foto’s te maken van de nog dichte doos als u ziet dat deze aan de buitenzijde al beschadigt is.

Heeft u vragen over het vullen of lijmen neemt u dan contact met ons op, zodat wij u kunnen adviseren.

 Voor eventuele schade, voortvloeiende uit het zelf, of door derden, vullen en afsluiten van een urn of assieraad kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.

Hoe as-sieraden te vullen?

U kunt bij ons een afspraak maken in onze showroom in Deventer. Ook is het mogelijk een en  een kleine hoeveelheid crematie-as (verzekerd) naar ons opsturen. Wij vullen kosteloos het as-sieraad. Wanneer er een beetje as overblijft sturen wij dit samen met het door u uitgekozen artikel retour.

Wij adviseren om de schroefsluiting na het vullen altijd vast te zetten met een druppeltje lijm.

Mag ik bij het vulproces aanwezig zijn?

U mag altijd aanwezig zijn bij het vulproces van uw assieraden en/of urn. Zodra het asssieraad/urn binnen is maken we een afspraak om gezamenlijk het as te vullen in het sieraad/urn.

Ook mag u foto’s en filmpjes maken tijdens het vulproces.

Kost het extra om as-sieraden te vullen?

Nee, wij vullen de assieraden die bij onze uitvaartwinkel gekocht zijn gratis voor u.U kunt bij ons een afspraak maken in onze uitvaartwinkel in Deventer. 

Hoe lever ik de vingerafdruk aan?

Het is mogelijk om in onze uitvaartwinkel een vingerafdruk te laten maken. Hier hebben wij een speciale scanner of inktpad voor.

Mocht u al een PDF van je vingerafdruk hebben, dan kun je deze meenemen naar uw afspraak of online uploaden als u liever online zou willen bestellen? Dan kunt u uw vingerafdruk uploaden bij het afrekenen van uw bestelling.

Ook is het mogelijk dat u een duidelijke foto maakt van de vingerafdruk met uw smartphone en deze naar ons toe mailt via info@ascreations.nl

Maken jullie ook custom-made sieraden?

Ja zeker. We nodigen u graag uit om langs te komen met uw idee voor een custom-made sieraad. Dan bekijken we samen met de goudsmid wat de mogelijkheden zijn. We zullen er alles aan doen om dat wat u voor ogen heeft waar te maken. Neem gerust contact met ons op als u meer wilt weten over de eindeloze mogelijkheden.

Past de asbus van het crematorium in een urn?

In de meeste gevallen zou er een hele asbus in een sierurn geplaatst kunnen worden echter is dit altijd wel afhankelijk van het model van de urn en model van de door het crematorium geleverde asbus.

Waar mag ik de crematie as naar toe sturen?

Wij raden u aan de crematie as langs te brengen bij onze uitvaartwinkel. Mocht u niet in de gelegenheid zijn om de crematie as langs te brengen, is ook mogelijk om de de crematie-as te versturen naar onze uitvaartwinkel  in een goed en veilig verpakte bubbeltjes envelop. Graag ontvangen we hierbij een begeleidend briefje met uw gegevens. zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan.

Uitvaartwinkel Deventer
Hoge Hondstraat 189,7415GB te Deventer
Nederland

Krijg ik de as of haar wat overblijft weer terug?

Ja, al het overgebleven as en haar wordt weer netjes naar je terug gestuurd.

hoe weet ik wat de juiste ringmaat is bij de bestelling van een asring?

Uitvaartwinkel As Creations adviseert u om een afspraak te maken in onze showroom in Deventer om zo de juiste ringmaat te bepalen. Dit omdat een ringmaat bepalen nogal een secuur werkje is.

Woont u niet in de buurt dan zou u naar een juwelier  kunnen gaan en daar de ringmaat laten bepalen van de vinger waaraan u de ring wilt dragen.

Brede ringen voelen strakker aan, meestal nemen we dan een halve maat groter.

Hoe kan je zilver mooi houden?

Wij raden u aan zilveren sieraden alleen op te poetsen met een zachte doek of zilverpoetsdoek.

Hoe meet je de juiste maat voor een as armband?

Al onze  as-armbanden worden speciaal op maat besteld.

Het zelf meten van de pols gaat het beste met behulp van een flexibel meetlint.  De omtrek die je meet achter het knokkeltje, is de polsmaat. Afhankelijk van hoe strak, of los, je de armband wilt dragen moeten daar enkele centimeters bij opgeteld worden. Voor een nauw sluitende armband: + 1.5 cm., een normaal gedragen armband: + 2 cm. en een los gedragen armband: + 3 cm.

Kan ik een urn personaliseren?

Wij bieden zeker de mogelijkheid om een urn te personaliseren. Dit kan met onze Resin hars urnen, die wij in verschillende formaten en kleuren kunnen maken. Alle Resin hars urnen worden door onszelf  met de hand gemaakt.

Wij kunnen in deze Resin hars urnen de crematie-as en haar van uw dierbaren en geliefde huisdieren verwerken. Dit kan zowel zicht als onzichtbaar.

Vraag gerust naar de mogelijkheden van onze Resin hars urnen, wij helpen u graag.

Wat kan je doen met de as van je dierbare?

U kunt de crematie as bijvoorbeeld bijzetten in een bestaand (urnen) graf of urnenmuur. Of u kunt de as bewaren in een urn, mini urn of assieraad.

Er is ook een derde optie: verstrooien. Lees elders verder over verstrooien en welke regels er zijn.

Bij het verdelen van de as onder meerdere familieleden of vrienden, of het willen bewaren van een gedeelte as nadat de rest verstrooid is, kunnen mini urnen van pas komen om de kleine hoeveelheden as in te bewaren. 

Hoeveel as blijft er over na een crematie van uw dierbare?

De gemiddelde hoeveelheid as die vrijkomt na de crematie van een volwassene is ongeveer 3 tot 3.5 liter.

De hoeveelheid as is afhankelijk van de houtsoort van de kist, de grootte van de kist, de omvang (lengte/ breedte) van de overledene, de botstructuur van een overledene en of er een voorwerp zoals bijvoorbeeld een knuffel of boek in de uitvaartkist is gelegd. 

Onze onderstaande tabel gaat uit van gemiddelden. U kunt contact opnemen met uw uitvaartbegeleider of crematorium om de exacte hoeveelheid as op te vragen. Zo kunt u zelf de inhoud berekenen van een urn of gedenkbeeld.

 

Volwassenen

3 á 3.5 liter

 

Baby- en kinderurnen

Leeftijd

Jongen

Meisje

Inhoud

22 weken

tot 1 kilo

tot 1 kilo

0.15 liter

40 weken

tot 8.5 kilo

tot 8.5 kilo

0.65 liter

1 jaar

10 kilo

10 kilo

0.80 liter

2 jaar

12 kilo

12 kilo

1.00 liter

3 jaar

15 kilo

15 kilo

1.25 liter

4 jaar

17 kilo

17 kilo

1.35 liter

5 jaar

19 kilo

18 kilo

1.45 liter

6 jaar

22 kilo

21 kilo

1.55 liter

7 jaar

24 kilo

24 kilo

1.60 liter

8 jaar

26 kilo

26 kilo

1.65 liter

9 jaar

28 kilo

28 kilo

1.75 liter

10 jaar

31 kilo

35 kilo

1.85 liter

11 jaar

35 kilo

39 kilo

2.00 liter

12 jaar

39 kilo

43 kilo

2.25 liter

13 jaar

45 kilo

48 kilo

2.40 liter

14 jaar

52 kilo

52 kilo

2.60 liter

15 jaar

57 kilo

55 kilo

2.80 liter

16 jaar

61 kilo

57 kilo

3.00 liter

 

Hoe werkt het vullen van de urn?

Het vullen van een urn is een nauwkeurig werkje maar  kan ook zeker door uzelf thuis worden gedaan. Ook is het natuurlijk mogelijk om met ons een afspraak te maken in onze showroom in Deventer waar wij dan de urn voor u vullen.

De bij ons gekochte urnen vullen wij gratis voor u.

Hoe de urn zelf te vullen?

U kunt als eerste een plastic zak in de urn plaatsen. Meestal kunt u bij het crematorium aangeven of u een as-bus of as-zak wilt ontvangen. Controleer de urn op beschadigingen voordat u deze vult en/of lijmt.

Schep de as voorzichtig in de urn. Zorg ervoor dat u de urn op een voldoende groot vel papier of onderleggen en een vlakke ondergrond zet, zodat de overtollige crematie-as gemakkelijk bij elkaar geveegd kan worden. Uitvaartwinkel As Creations heeft  in haar assortiment  urnen met schroefdop, deksel en afdekplaatje, die verlijmd kunnen worden.

De urnen die buiten worden geplaatst raden wij  aan deze te verlijmen of te kitten. Voor binnen kunt u een transparante siliconenkit gebruiken. Voor buiten raden wij transparante Poly Max kit van het merk BISON aan.

Hou er rekening mee dat de ecologisch afbreekbare urnen niet verlijmd kunnen worden. Deze hebben vaak doppen die, eenmaal gesloten, niet meer geopend kunnen worden.

Zitten er kosten aan het vullen van de urn?

Nee, u betaald bij ons geen extra kosten voor het vullen van een urn. Het moet alleen wel een urn zijn die u bij ons heeft gekocht.

Kan een urn altijd buiten staan?

Urnen van RVS en graniet zijn geschikt als buiten-urn. En in sommige gevallen ook urnen van keramiek, porselein, glasfiber en glas.

Houd er rekening mee dat na verloop van tijd  deze materialen kunnen gaan verweren.

Hoe kan ik de urn vervoeren?

Een stevige tas voldoet in de meeste gevallen.

Past een buitenurn altijd in een urnen nis?

Alle urnen  hebben allemaal hun eigen afmetingen.  Ook de urnen nissen bij de diverse crematoria en begraafplaatsen verschillen van afmeting.

Het beste kunt u vooraf de afmeting van de betreffende nis opmeten en eventueel doorgeven bij uw bestelling, zodat kan worden voorkomen dat de urn niet in de nis past.

Kan een asring direct worden meegenomen?

Wij moeten in eerste instantie al onze as-ringen bestellen, dit zal ongeveer een weekje duren.

Als u gekozen as-ring binnen is gekomen dan kunnen wij de as-ring vullen in uw bijzijn waardoor u het hele vulproces van uw eigen ring kunt volgen en deze met trots zal kunnen dragen als u naar huis gaat.

Kan je met een as-sieraad in het water?

Wij adviseren u om het liefst niet met sieraden in het water te gaan (te zwemmen, douchen of schoon te maken). Contact met spatwater is uiteraard geen probleem. Ook zouten, chloor, schoonmaak middelen, zeep etc. kunnen een sieraad of coatings, platings of harslagen aantasten.

Eventueel kan dan verkleuring of het loslaten van een harslaag of siersteentjes in het sieraad  en plaatsvinden en vervalt uw garantie.

Hoe meet ik mijn polsmaat op?

Om de juiste armbandmaat te bepalen hebben we uw aangesloten polsmaat nodig (net achter de knokkel, richting de elleboog. Niet richting de hand). De polsmaat kunt u het beste opmeten met een meetlint. De standaard lengtes van deze armband zijn 57 mm, 60 mm en 62 mm.

  • heeft u een polsmaat van 15 cm tot 16.5 cm, dan adviseren we armbandmaat 57 mm
  • heeft u een polsmaat van 16.5+ cm tot 18 cm, dan adviseren we armbandmaat 60 mm
  • heeft u een polsmaat van 18+ cm tot 19.5 cm, dan adviseren we armbandmaat 62 mm
Hoe meet ik mijn ringmaat op?

U kunt bij ons in de uitvaartwinkel uw ringmaat laten meten. Wilt u liever online een ring bestellen dan hebben wij hier een flexibele ringmaatmeter voor. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Hoeveel as moet ik opsturen voor een assieraad?

1 Theelepel is genoeg voor 1 sieraad. Al het ongebruikte as gaat weer netjes mee retour.

Is het veilig om crematie-as te versturen?

Het versturen van de crematie-as is erg persoonlijk en voor iedereen voelt dat anders. Er zijn mensen die as naar ons opsturen en er zijn mensen die dat niet fijn vinden. Als u de crematie-as  naar ons wilt verzenden  dan raden we u aan dit zeker aangetekend te doen, duidelijk voorzien van uw gegevens (en artikelnummer).

Met crematie-as gevulde urnen, mini urnen of as sieraden kunnen door ons worden verstuurd. Dit gebeurt heel zorgvuldig, goed ingepakt en per aangetekende – verzekerde post (Post NL). Het is altijd uw eigen verantwoordelijkheid of u een gevuld gedenkartikel wilt laten versturen of niet.

Wij vragen u of u een bericht wilt sturen als u de as heeft verstuurd, zodat wij de post extra kunnen checken en een mailtje kunnen sturen als het binnen is gekomen.

Zodra wij het gevulde artikel naar u versturen krijgt u ook bericht, zodat u de verzending kunt volgen. met een track and trace code. Ook is het mogelijk dat u de met as gevulde gedenkartikelen bij ons worden af komt halen in onze showroom in Deventer.

Wat is de levertijd?

Wij verzenden uw bestelling binnen de termijn zoals beschreven bij het product, na ontvangst van de betaling, met PostNL. U ontvangt de bestelling dan binnen enkele werkdagen.

Urnen of assieraden die met de hand vervaardigd worden nadat u de bestelling hebt gedaan hebben langere levertijden. 

Wij houden u dan op de hoogte van de voortgang van uw bestelling. 

Zijn alle artikelen zoals op de foto?

Vaak wel maar in het echt zijn ze vaak veel mooier. Toch kan het voorkomen dat de kleuren van de producten, zoals getoond op onze website, wat afwijken. Ook kan de maat van een gedenk-object op een foto vertekend overkomen. Wij proberen de juiste maatvoeringen bij het product te noteren.

Vraagt u er anders naar als het niet duidelijk is.

Bij handgemaakte producten kan het voorkomen dat het product afwijkt, omdat elk van die producten uniek is en persoonlijk zal zijn.

Hoe lever ik moedermelk aan?

U hoeft de moedermelk niet bevroren aan te leveren, maar mag wel. De moedermelk wordt door ons vloeibaar in het sieraad verwerkt en dan uitgehard met onze speciale hars. U mag de moedermelk bijvoorbeeld in een klein buisje of flesje doen.

Bederft moedermelk niet?

Wij verwerken direct de moedermelk in het sieraad. Het is geen probleem om de melk een paar dagen uit de koelkast te hebben. Dat heeft geen gevolgen voor het eindresultaat.

[instagram-feed num=5 cols=5 showheader=false showbutton=false]

Winkelmand

× Reageer via Whatsapp