Een boom of heester waarmee u of een dierbare voortleeft biedt jaar na jaar een mooie herinnering.

 

Hiervoor bieden wij twee urnen aan die hetzelfde doel hebben: een duurzame herinnering aan een overledene laten groeien met de crematie-as als voedingsbodem:
 The Living Urn® en de Bios Urn™

 

 

The Living Urn®

 

The Living Urn® onderscheidt zich op drie vlakken van de Bios Urn™

 

  • de verpakking
  • de manier waarop de zaailing in wordt toegepast
  • de inhoud 

 

Klik op onderstaande afbeelding om meer informatie over The Living Urn® te lezen.

 

De Bios Urn™

 

De Bios Urn™ is een tijdelijk omhulsel om een mooie boom of struik ter herinnering te laten groeien, met de crematie-as van een overledene als voedingsbodem. Elke in Nederland goed groeiende heester of boom kan gebruikt worden om een passende herinnering te creëren. Bij de keuze van een boom of heester is misschien de plantplek en grondsoort nog wel belangrijker dan de soort zelf. Immers, een vlinderstruik gedijt echt niet goed in een dennenbos.

 

De Bios Urn™ is een gepatenteerde uitvinding van het Spaanse bedrijf Estudi Moline in Barcelona. BiosUrna is Distributeur Nederland voor dit mooie product.

 

Bios-Urn-met-doos

 

De Bios Urn™, hoe werkt dat dan? 

 

 Stap 1:

 

 

Haal de urn uit de verpakking, verwijder het witte vel en open de deksel. In de deksel zitten twee zakjes: het zakje met de korreltjes is meststof. Strooi dat op de as nadat deze (zie stap 2) in de urn is gedaan. De inhoud van het andere zakje met bruine aarde kan na ingraven rondom de stam worden gestrooid. Dat houdt vocht vast.

 

Is er na het vullen van de as ruimte tussen de deksel (stap 3) en de as, vul dit dan aan met aarde uit het plantgat.

 

Stap 2:

 

 

Doe voorzichtig de as in de urn. De urn heeft normaal gesproken voldoende inhoud om alle as te gebruiken. Zo niet, strooi dan de resterende as in het plantgat voordat de urn in de grond wordt geplaatst of gebruik deze voor een andere manier van herinneren.

 

De deksel is in principe de plek waar het wortelbed van de zaailing in gaat. Past dit niet helemaal, haal dan voorzichtig wat aarde tussen de wortels uit totdat het past. Is de ‘kluit echt te groot, plaats dan het wortelbed zonder de deksel te gebruiken bovenop de urn. 

 

Stap 3:

 

 

In de meeste gevallen zal het wortelbed van de zaailing iets boven de rand van de deksel uitkomen. Graag een gat zo diep dat de bovenkant van het wortelbed net tegen de oppervlakte aan zit. Gooi een liter water op de bodem van het plantgat alvorens de urn er in te zetten. Vul de urn rondom aan met de aarde uit het plantgat. Duw de aarde goed aan zodat de urn en de stam van de zaailing mooi rechtop staat. Na het ingraven giet nogmaals tegen de stam van de zaailing een gieter met water rondom.

 

Deze urnen kunt u vinden in onze webshop

 

https://www.uitvaartwinkeldeventer.nl/product/bios-urn/

 

https://www.uitvaartwinkeldeventer.nl/product/the-living-urn/

 

 

Winkelmand

× Reageer via Whatsapp